MOTOSİKLET İLE YAZ AYLARINDA UZUN YOL

MOTOSİKLET İLE UZUN YOL YAPIYORSANIZ BU YAZI SİZİN İÇİN

MOTOSİKLET İLE YAZ AYLARINDA UZUN YOL

MOTOSİKLETTE UZUN YOLUN PÜF NOKTALARI

MOTOSİKLET İLE YAZ AYLARINDA UZUN YOL YAPMAK

 

Benim gibi bazılarımız hiç ara vermeden sürdü, bazılarımız için ise sezon başlamak üzere. Hepimiz yollara düşeceğiz. Bütün kış resmen bunu bekledik. Peki bu seyahatleri nasıl basit bir şekilde konforlu ve güvenli hale getirebiliriz? Bu yazımız da sizlere motosikleti hazırlamak yerine kendinizi nasıl hazırlayacağınızdan bahsedeceğiz. Birkaç küçük ipucu desek daha güzel olur sanki.

 

Motosiklet Yolculuğunuzu Planlayın

 

Öncelikle kesinlikle iyi bir planlama yapılmalıdır. Seyahat süresini, yapacağınız km’yi ve molaları iyi planlamanız gerekir. Genellikle 300 km yi aşan yolculuklarda yorgunluk baş gösterir. Bu yüzden öncelikle her 100 km’de bir 10 dakikalık molalar vermek yeterli olacaktır. Sürüşle ilgili diğer kısım da oturuş pozisyonudur. Bu sizin yorgunluk sürenizi etkileyen bir durumdur. Vücudunuzda ağrılarınız oluşmaya başladığında anlayın ki oturuş pozisyonunda değişiklik yapmanın zamanı gelmiştir. 

 

 

Motosiklet ve Konfor

 

Konforlu seyahat etmenin bir diğer yolu da yolculuğunuzu sessiz hale getirmektir. Bunun için öncelikle günlük hayatta da işinize yarayacak sessiz bir kask tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra uzun yolculuklar da sizi en çok yoran şey rüzgar sesidir ve bundan kurtulmanın en güzel yolu kulak tıkaçları dır. Tam bir velinimet desek yeridir. Ayrıca tıkaç alırken de dikkat etmeniz gerekenler var. Acil bir durum yoksa internet üzerinden gelişigüzel bir tıkaç almayın. Alacağınız kulak tıkacı motosiklet için üretilmiş olmalıdır. 

 

 

Motosiklet Seyahatlerinde Yemek

 

Yemek konusuna gelince, kesinlikle yola aç karnına çıkmamak gerekir. Ama tıka basa da kahvaltı yapmamalısınız. Mümkün olduğunca hafif, yağ oranı az bir kahvaltı olmasına dikkat edin. Gün içinde öğlen molasında da hafif şeylerle geçiştirin. Tıka basa doymak yok. Uykunuz gelsin istemezsiniz değil mi? Ama yolculuğun sonunda kendinizi ödüllendirmeyi sakın unutmayın :) … Yolculuğunuz sırasında mutlaka çantanız da atıştırmalıklar bulundurmalısınız. Sevdiğiniz kuruyemişler, bol protein içeren tatlı atıştırmalıklar tercih edebilirsiniz. Ayrıca yaz ayları özelinde mutlaka termos bulundurun. Bol su içmeniz tavsiye edilir. Susuz kalmak oldukça sorun yaratabilir. Son olarak ta doğru bilinenin aksine çok fazla kahve tüketimi de uyku gelmesini tetikleyen bir etken olduğuna dair bir  bilimsel açıklama yapılmıştır.

 

 

Yardımcı Elektronik Cihazlar

 

Son olarak ta intercom, navigasyon cihazı gibi yardımcı elektronik cihazlar kullanabilirsiniz. Kaskınız da kullanacağınız intercom ile yolculuğunuz boyunca müzik dinleyebilir, gelen telefonları cevaplayabilirsiniz. Yüksek olmayan bir ses şiddeti ile dinlemeniz de fayda var. Dış sesleri de duymanız gerekir. Navigasyon için harici GPS cihazlarını kullanabilirsiniz. Tavsiyemiz o yönde olacaktır. Bu cihazlar hem cep telefonunuz şarjını tüketmez hem de müdahale için daha kolay bir seçenektir. Eğer ki bu imkan dışındaysa cep telefonuda bu işinizi görecektir. Cep telefonu kullanacaksanız da eğer maps.me gibi uygulamaları tercih etmenizde fayda var. Bu uygulama çevrimdışı harita indirme olanağı verir. Bu sayede hem internetinizi hem de şarjınızı daha idareli kullanmış olursunuz … 

 

Güvenle kalın …
 

Nurullah Yılmaz
dağdaki iz

https://www.instagram.com/dagdakiiz/

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Teknik destek konularınız için uygulama içerisinde yer alan destek merkezinden direkt olarak yazabilir ve 0850 304 32 79 telefon numarasından teknik departmanımızı 7/24 arayabilirsiniz.
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri