MOTOSİKLET ÜZERİNDE KIŞA HAZIRLANMAK

Kış aylarında dikkat edilmesi gerekenler

MOTOSİKLET ÜZERİNDE KIŞA HAZIRLANMAK

Kışın Hangi Tür Motosiklet Ekipmanı Tercih Etmeliyiz?

MOTOSİKLET ÜZERİNDE KIŞA HAZIRLANMAK

Kara Kış

            Sezonu olmayan kullanıcılar, yaz kış binenler, tabiri caizse tatsumo olmayanlar… Bu yazımız tamamen sizin için. Aslında sadece ekipman seçimine değineceğiz. Önceliğiniz tabii ki bulunduğunuz bölgedeki hava sıcaklığına göre ekipman seçmek olmalı. Daha sonrasında ise temel ekipman seçimine odaklanacağız. Örneğin; kış aylarında sıcaklığın 10 derece altına düştüğü bir bölgede yaşıyorsanız kesinlikle doğrudan kışlık ekipman tercih etmelisiniz. Mümkünse Gore-Tex ekipmanlar olmalı. Soğuk havalarda önemli olan hiçbir ekipmanı eksik etmemektir. Motosiklet botu (tercihen uzun), motosiklet pantolonu, motosiklet montu, motosiklet eldiveni (tercihen uzun bilek), balaklava, termal içlik takımı ve kesinlikle yağmurluk takımı motosiklette hazırda bulundurulmalıdır.

           

Nispeten Sıcak Hava

Nispeten daha sıcak olan Ege, Akdeniz vb. bölgelerin birindeyseniz eğer, Gore-Tex olmayan ürünlerin yanında 3 mevsim ekipman tercihi de yapabilirsiniz. Olmazsa olmaz yağmurlukları, termal içlikleri tercihen motosiklette bulundurmakta fayda var. Ani ısı değişimleri sizi anlık olarak zor duruma sokabilir. Bazı zamanlarda yazın ortasında bile sağanak yağmura yakalanma olasılığınız vardır.

Tutuş (Lastikler)

Atlamamamız gereken bir diğer konu da lastiklerdir. Motosikletimizi kışa hazırlama konusunda da bir yazımız var ancak lastik konusuna burada da değinmek şart. Kesinlikle kış sezonu için üretilen yumuşak hamurlu lastik tercih etmelisiniz. Ayrıca muhakkak yola çıkmadan önce lastik basınçlarınızı kontrol edip eksik varsa tamamlamanız gereklidir. Keza kış aylarında kesinlikle lastiklerde basınç kaybı oluşmaktadır. Önemli nokta bunu yola çıkmadan hemen önce, lastikleriniz soğukken ölçüp eksiği tamamlamaktır. Lastiğiniz ısındığı zaman içinde hava genleşip yüksek psi değeri verecektir ve bu değer muhakkak yanlış olacaktır. Evinizde veya garajınızda bu işlemi yapmak için şarjlı pompalar kullanabilirsiniz.

 

Güvenle kalın. Sevgiler…


Nurullah Yılmaz
dağdaki iz
https://www.instagram.com/dagdakiiz/

           

 

Turuncu ayrıcalıklarını
Keşfetmek için çok yakınsınız!

Ücretsiz Demo şifresi için
Formu doldurabilirsiniz.

Satış Öncesi Destek
Teknik destek konularınız için uygulama içerisinde yer alan destek merkezinden direkt olarak yazabilir ve 0850 304 32 79 telefon numarasından teknik departmanımızı 7/24 arayabilirsiniz.
Sayfadan Ayrılma Nedeninizi
Merak Ediyoruz?
yukleniyor

Gönderiliyor..

Geri